Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από το Σικάγο ότι το Κυπριακό δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του, διεκδικώντας το δικαίωμα να μην έχει απάντηση για όλα τα ζητήματα.
"Μερικές φορές δεν είναι κακό να λέμε: δεν ξέρω", είπε ο Ομπάμα απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν αναφορικά με την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το Κυπριακό ζήτημα κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης υποστηρικτών του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο.

"Εάν κάποιος σας ρωτήσει ποια είναι η θέση του προέδρου για την Κύπρο και απαντήσετε ότι δεν είστε σίγουροι ότι την ξέρετε, ιδού τι θα μπορούσατε να πείτε: σας υπόσχομαι ότι θα βρω μια απάντηση και θα φροντίσω να σας τη μεταφέρω", είπε.

Ο Ομπάμα, ο οποίος γενικά εκτιμά τις ερωτήσεις που αφορούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι ηγέτες δεν υποτίθεται ότι γνωρίζουν "τις πλήρεις λεπτομέρειες κάθε πολιτικής" αλλά ότι θα πρέπει να απαντούν με προσήνεια σε εύθετο χρόνο.