current views are: 4

23 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:23

Σάλος με τον Τραμπ και την πράσινη κάρτα στους γονείς της Μελάνια

Τα πεθερικά του Αμερικανού Βίκτορ και Αμαλία Κνάους είναι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, μετά την μετανάστευσή τους από την Σλοβενία.

Δημοσίευση 12:23’

Τα πεθερικά του Αμερικανού Βίκτορ και Αμαλία Κνάους είναι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, μετά την μετανάστευσή τους από την Σλοβενία.

Καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει τον τερματισμό της υποδοχής μεταναστών στις ΗΠΑ επί τη βάσει οικογενειακών δεσμών τους με Αμερικανούς πολίτες, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης βρίσκεται το νομικό καθεστώς διαμονής των γονιών της Μελάνια στην Αμερική, μεταδίδει το ABC News.

Τα πεθερικά του, Βίκτορ και Αμαλία Κνάους είναι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, μετά την μετανάστευσή τους από την Σλοβενία, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Μάικλ Γουέλντς.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι γονείς της κυρίας Τραμπ βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ ως μόνιμοι κάτοικοι. Η οικογένεια, καθώς δεν είναι μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, ζητούν τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής τους. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο την υπόθεση αυτή,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουέλντς.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν γνωστοποίησε τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς της Μελάνιας Τραμπ έλαβαν τις πράσινες κάρτες για την εργασία και την διαβίωσή τους στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ειδικούς σε ζητήματα μετανάστευσης, ο πιο πιθανός τρόπος, είναι μέσω της κόρης τους, ενώ η διαδικασία αυτή, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής από τον Τραμπ. “Ο πιο προφανής τρόπος με τον οποίο πήραν πράσινες κάρτες, είναι ότι είναι γονείς μιας πολίτη των ΗΠΑ (π.χ. της Μελάνιας Τραμπ),” εκτιμά ο Στίβεν Γέιλ-Λοέρ, καθηγητής Μετανάστευσης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Οι Κνάους θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν κάνει αίτηση για την χορήγηση πράσινης κάρτας μέσω του προγράμματος (Diversity Immigration Visa Program -DIVP) ή μέσω ενός εργοδότη στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι πιθανό, καθώς, είναι συνταξιούχοι, ενώ το 65% των αδειών εργασίας στις ΗΠΑ, χορηγούνται μέσω προγραμμάτων που σχετίζονται με τους οικογενειακούς δεσμούς.

Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία των ΗΠΑ, η αδερφή της πρώτης κυρίας, Ινές Κνάους ζει στη Νέα Υόρκη, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πως απέκτησε πράσινη κάρτα, ενώ ο Γουέλντς αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ίδια.

Το ενδεχόμενο η οικογένεια της συζύγου του, να έχει αποκτήσει πράσινη κάρτα μέσω των οικογενειακών δεσμών, έρχεται σε αντίθεση με την επιδίωξη του προέδρου Τραμπ να τερματίσει την εφαρμογή του ειδικού προγράμματος, υπέρ της υποδοχής μεταναστών στις ΗΠΑ που θα στηρίζεται στην αξία τους, αλλά και στο επαγγελματικό τους αντικείμενο. “Στην περίπτωση που αυτό ίσχυε στο παρελθόν, οι γονείς της Μελάνιας Τραμπ δεν θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γέιλ-Λοέρ.

Ο Γουέλντς αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση αυτή.

Εκπρόσωπος της Μελάνιας Τραμπ αρνήθηκε επίσης, να κάνει σχόλιο στο ABC News.

Την υπόθεση της μόνιμης παραμονής της οικογένειας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, έφερε στην επικαιρότητα, πρώτη, η εφημερίδα “The Washington Post.”

Πηγές: ABC News, ΑΠΕ


σχετικα αρθρα