Ένοπλος εντοπίστηκε στους χώρους της Τεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, ξυπνώντας μνήμες από το μακελειό του 2007 όταν 32 φοιτητές είχαν πέσει νεκροί από τους πυροβολισμούς συμφοιτητή τους.
Σύμφωνα με το ABC, η διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει σημάνει συναγερμό ζητώντας από τους φοιτητές να προφυλαχθούν μένοντας στα δωμάτια της εστίας προς αποφυγή θυμάτων.

Οι φοιτητές έλαβαν με SMS από τη γραμματεία την εξής προειδοποίηση:

«Άγνωστος με όπλο αναφέρθηκε κοντά στο Ντίτρικ. Μείνετε μέσα. Ασφαλίστε τις πόρτες. Καλέστε την άμεση δράση σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια».

Το Ντίτρικ Χολ βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου  της εστίας.
 
Νωρίτερα το πρωί (ώρα Αμερικής) τρεις φοιτητές ανέφεραν στις αρχές ότι είδαν έναν λευκό άνδρα, με καστανά μαλλιά να κρατά  κάτι που έμοιαζε με όπλο, ανάφερε ο Μαρκ Οουτζάρσκι, εκπρόσωπος της εστίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί και άνδρες ασφαλείας του Πανεπιστημίου οργώνουν το κτήριο προκειμένου να εντοπίσουν τον ύποπτο.

Υπενθυμίζεται πως το 2007 το εν λόγω Πανεπιστήμιο είχε βιώσει μια από τις χειρότερες τραγωδίες, καθώς 32 φοιτητές είχαν σκοτωθεί και άλλοι 25 είχαν τραυματιστεί από πυρά του φοιτητή Σεούνγκ Χούι Τσο ο οποίος σε κατάσταση αμόκ πυροβολούσε αδιακρίτως όποιον έβλεπε μπροστά του.