Την ευθύνη για τις επιθέσεις στο νότιο άκρο της Υεμένης, με δύο αυτοκίνητα γεμάτα εκρηκτικά, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Από τις επιθέσεις τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 43 έχουν τραυματιστεί.

Το πρώτο αυτοκίνητο-βόμβα είχε στόχο ένα στρατόπεδο που οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιούνται ως χώροι κράτησης ύποπτων για τρομοκρατία, ενώ το δεύτερο είχε στόχο γραφεία του αποσχιστικού Νότιου Μεταβατικού Συμβουλίου (STC), που είναι και η κατοικία του πρώην κυβερνήτη του Άντεν, όπως ανέφεραν αυτόπτεις μάρτυρες και αξιωματούχοι. 

Η ανακοίνωση του Isis, μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Aamaq που βρίσκεται υπό τον έλεγχό του, ανέφερε ότι τα δύο αυτοκίνητα-βόμβες έπληξαν το στρατόπεδο-φυλακή για τους τρομοκράτες στο Άντεν. Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τρεις πολίτες και τρία στελέχη του προσωπικού ασφαλείας. Όσο για τους τραυματίες των επιθέσεων οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

«Οι εκρήξεις τρομοκράτησαν πολλές οικογένειες που διαμένουν στην περιοχή και έτρεξαν στους δρόμους για να προστατεύσουν τα παιδιά τους», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.