Ο ηγέτης μίας θρησκευτικής κοινότητας φονταμενταλιστών μορμόνων καταδικάστηκε χθες Πέμπτη για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκων, κατηγορία που προέκυψε από τους γάμους του με δύο κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών. Ο 55χρονος Γουόρεν Τζεφς αντιμετωπίζει ανώτατη ποινή φυλάκισης 119 ετών μετά την ετυμηγορία ενόρκων δικαστηρίου του δυτικού Τέξας, οι οποίοι τον έκριναν ένοχο για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικες.

Η δίκη διήρκεσε πέντε μέρες κατά τις οποίες το δικαστήριο άκουσε ηχητικό υλικό των ερωτικών επαφών που είχε ο Τζεφς με τις ανήλικες νύφες στο οποίο ακούγεται να λέει: " Παρέχω αυτή την υπηρεσία στο όνομα του Ιησού Χριστού."

Οι εισαγγελείς παρουσίασαν τα αποτελέσματα εξέτασης γενετικού υλικού που αποδεικνύουν ότι ο Τζεφς απέκτησε παιδί με ένα από τα κορίτσια όταν αυτό ήταν 15 ετών.

Ο Τζεφς, αυτόκλητος προφήτης, είναι ο ηγέτης μίας αποσχισθείσας σέκτας της Εκκλησίας των Μορμόνων, της αποκαλούμενης Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Μεταγενέστερων Αγίων, η οποία υποστηρίζει την πολυγαμία και λέγεται ότι αριθμεί περίπου 10.000 μέλη στη Βόρειο Αμερική.

Το 2008 οι αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στους χώρους της κοινότητας-- ένα ράντσο στο Τέξας-- και είχαν απομακρύνει περισσότερα από 400 παιδιά, τα οποία τέθηκαν υπό το καθεστώς δικαστικής προστασίας.

Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει έπειτα από τηλεφώνημα 16χρονης, η οποία κατήγγειλε πως είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση και είχε φέρει στον κόσμο παιδί από έναν 50χρονο, ο οποίος την είχε νυμφευθεί παράνομα.

Ο Τζεφς έχει στο παρελθόν καταδικαστεί στην Γιούτα για συνέργεια σε βιασμό καθώς είχε υποχρεώσει μία 14χρονη να νυμφευθεί τον 19χρονο ξάδελφό της.

Στη συνέχεια, το Ανώτατο Δικαστήριο της Γιούτα ανέτρεψε την απόφαση με το αιτιολογικό ότι οι ένορκοι είχαν λάβει λανθασμένες οδηγίες.

Οι εισαγγελείς της Γιούτα έχουν δηλώσει ότι θα οδηγήσουν εκ νέου τον Τζεφς στο εδώλιο ανάλογα με το αποτέλεσμα της δίκης στο Τέξας.