«Ας γίνει ιδεολογία και κόμμα μας, η Κύπρος και η σωτηρία της», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , ο οποίος έθεσε πέντε βασικούς στόχους προς υλοποίηση από την νέα κυβέρνηση του. Σε δήλωση του κατά την τελετή της νενομισμένης διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κύπριος Πρόεδρος χαρακτήρισε τους στόχους αυτούς ως «κορυφαίους εθνικούς».

Οι πέντε στόχοι, όπως τους εξέθεσε ο πρόεδρος Χριστόφιας είναι :

- Η αποτροπή της οριστικής διχοτόμησης και η διασφάλιση του μέλλοντος της πατρίδας, με την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού μας.

- Η άμεση λήψη, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, νέων μέτρων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του τραγικού συμβάντος στο Μαρί.

-Η εκπλήρωση με επιτυχία των καθηκόντων της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Η άμεση αποκατάσταση του ενεργειακού ισοζυγίου και η εκπόνηση συνολικού ενεργειακού σχεδίου.

- Η αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων λειτουργίας του κράτους, τα οποία ταλανίζουν την κοινωνία για δεκαετίες.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας συνέστησε ότι χρειάζεται να επιδείξουν όλοι την επιβαλλόμενη υπομονή για να λάμψει η αλήθεια για το πώς φτάσαμε στα τραγικά γεγονότα στο Μαρί και να αποδοθούν οι ευθύνες. «Αυτή είναι και η δική μας αταλάντευτη επιμονή», επεσήμανε.

Απευθύνουμε σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό μήνυμα ενότητας, πέραν από κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις, κατέληξε.