current views are: 8

5 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση18:54

Σε κρίσιμη κατάσταση πρώην Ρώσος κατάσκοπος που εκτέθηκε σε άγνωστη ουσία

Ο 66χρονος Σεργκέι Σπρίπαλ βρήκε καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δημοσίευση 18:54’
αρθρο-newpost

Ο 66χρονος Σεργκέι Σπρίπαλ βρήκε καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το BBC, μεταδίδει πως ένας Ρώσος υπήκοος καταδικασμένος για κατασκοπεία για τη Βρετανία, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς αρρώστησε μετά την έκθεσή του σε άγνωστη ουσία.

Ο 66χρονος Σεργκέι Σπρίπαλ βρήκε καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια «ανταλλαγή» κατασκόπων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Η αστυνομία έκρινε κρίσιμο το γεγονός αυτό, καθώς ένας άντρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν να υποφέρουν από μια ασθένεια που μοιάζει πολύ με αυτή του Ρώσου. Ορισμένες τοποθεσίες στο κέντρο του Salisbury, έμειναν κλειστές.

Ο Σπρίπαλ, συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, φυλακίστηκε για 13 χρόνια το 2006 για κατασκοπεία στη Βρετανία.

Ήταν ένας από τους τέσσερις φυλακισμένους που απελευθερώθηκαν από τη Μόσχα το 2010 με αντάλλαγμα 10 αμερικανών κατασκόπων ως μέρος μιας ανταλλαγής.

Μια μεγάλη περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Maltings, καθώς και άλλα «ύποπτα» μέρη της πόλης, έχουν παραμείνει κλειστά, καθώς ειδικές ομάδες με ειδικό εξοπλισμό, χρησιμοποιούν σωλήνες για να απολυμάνουν το δρόμο. 


σχετικα αρθρα