Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι που απειλούνται από τον τυφώνα Μούιφα, έναν από τους πιο ισχυρούς που έχει πλήξει την περιοχή τα τελευταία χρόνια και ο οποίος αναμένεται να φτάσει στις ακτές της ανατολικής Κίνας αύριο Σάββατο το βράδυ ή την Κυριακή.
Επίσης χιλιάδες κάτοικοι της Σανγκάης και των γειτονικών παραθαλάσσιων περιοχών Ζιανγκσού και Ζενζιάνγκ κλήθηκαν από τις τοπικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ένας υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Σανγκάης δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι "αποκλείει" το ενδεχόμενο ο τυφώνας να πλήξει άμεσα τη μητρόπολη, στην οποία ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι, όμως επισημαίνει ότι δεν θα περάσει μακριά.

Η αεροπορική εταιρεία China Southern Airlines, μία από τις μεγαλύτερες στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει από αύριο βράδυ 140 πτήσεις από και προς την ανατολική χώρα.

Ο τυφώνας Μούιφα, που έχει το όνομα ενός κινεζικού ποταμού, συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με 162 χιλιόμετρα την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Σήμερα ο τυφώνας έφτασε στο ιαπωνικό νησί Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, όπου δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ κόπηκε και η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.
TAGS