current views are: 6

8 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:20

Μέι για δηλητηρίαση πρώην κατασκόπου: «Φρικτό και παράτολμο έγκλημα»

Η πιθανή δηλητηρίαση ενός Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα συνιστά ένα «φρικτό και παράτολμο έγκλημα»

Δημοσίευση 12:20’

Η πιθανή δηλητηρίαση ενός Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα συνιστά ένα «φρικτό και παράτολμο έγκλημα»

Η πιθανή δηλητηρίαση ενός Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα συνιστά ένα «φρικτό και παράτολμο έγκλημα», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 66χρονος Σεργκέι Σκριπάλ και η 33χρονη κόρη του Γιούλια δέχτηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας και οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα φρικτό και παράτολμο έγκλημα», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του βρέθηκαν την Κυριακή αναίσθητοι σε παγκάκι κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας.

Σήμερα παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που επικαλείται η εφημερίδα The Times, «φαίνεται ότι ο Σκριπάλ δεν θα επιζήσει», ενώ οι γιατροί διατηρούν κάποιες ελπίδες για την κόρη του.

Ενας αστυνομικός, ο ένας από τους πρώτους που έφθασαν επί τόπου για να βοηθήσουν τα δύο θύματα, νοσηλεύεται επίσης. «Μιλάει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή», δήλωσε νωρίτερα στο BBC η υπουργός Εσωτερικών Αμπερ Ραντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα