Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Λονδίνο, ο Νικολάι Γκλουσκόφ, στενός φίλος του Μπόρις Μπερεζόφσκι, του Ρώσου ολιγάρχη που πέθανε το 2013.

Τον Γκλουσκόφ, βρήκαν νεκρό φίλοι και συγγενείς, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η αιτία θανάτου του 68χρονου, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Ο  Γκλουσκόφ, στα τέλη της δεκαετίας του '90, εργαζόταν για τις κρατικές αερογραμμές Aeroflot και την αυτοκινητοβιομηχανία LogoVAZ, του Μπερεζόφσκι. Το 1999 «πάγωσαν» οι σχέσεις του τελευταίου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπερεζόφσκι διέφυγε στη Βρετανία. Την ίδια περίοδο, ο Γκλουσκόφ κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος και απάτη. Εμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια και αποφυλακίστηκε το 2004.

Ο 68χρονος, τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Λονδίνο, καθώς είχε λάβει πολιτικό άσυλο. Το 2011, παρείχε αποδείξεις σε δικαστική υπόθεση του Μπερεζόφσκι εναντίον του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος διατηρούσε τις καλές σχέσεις του με το Κρεμλίνο. Ο Γκλουσκόφ είχε πει στο δικαστήριο ότι τον κρατούσε «όμηρο» η κυβέρνηση Πούτιν, που ήθελε να πιέσει τον Μπερεζόφσκι να πουλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό ORT. Ο τελευταίος κατηγορούσε τον Αμπράμοβιτς ότι του έκλεψε 5 δισ. δολάρια και ισχυρίστηκε ότι ήταν συνεταίροι σε πετρελαϊκή εταιρεία στα τέλη της δεκαετίας του '90, κάτι που αρνούνταν ο Αμπράμοβιτς. Η δικαστής απέρριψε την υπόθεση και περιέγραψε τον Μπερεζόφσκι ως «εσκεμμένα ανέντιμο».

Ο ολιγάρχης στη συνέχεια, χάθηκε από τη πολιτική ζωή. Τον Μάρτιο του 2013, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι της πρώην συζύγου του, στο Μπέρκσαϊρ. Η αστυνομία πιστεύει ότι αυτοκτόνησε, αλλά οι φίλοι του είχαν τις αμφιβολίες του. Ανάμεσά τους και ο Γκλουσκόφ, που είχε δηλώσει στον Guardian ότι ήταν βέβαιος πως ο Μπερεζόφσκι δολοφονήθηκε.

Μάλιστα τότε είχε σημειώσει ότι δεν ήταν ο μόνος Ρώσος που ζούσε αυτοεξόριστος και βρέθηκε νεκρός υπό μυστηριώδεις συνθήκες, κάνοντας αναφορά στον Αλεξάντερ Λιτβινένκο.