Την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ορκίστηκε σήμερα για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, θα δεχτεί την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα υποδεχθεί "αργά το απόγευμα της Παρασκευής για μια συνάντηση εργασίας" τη Γερμανίδα καγκελάριο, διευκρινίζει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να "προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" της 22ας και της 23ης Μαρτίου και για να "αποσαφηνίσει τι θεωρούν το επόμενο στάδιο".

Πριν από εκείνη, στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο νέος Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σύμφωνα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη άνοδο του λαϊκισμού. Ωστόσο η Γερμανία, η οποία φοβάται κυρίως να πληρώσει τα χρέη των εταίρων της, έχει ανταποκριθεί μόνον αόριστα στις γαλλικές ιδέες για προϋπολογισμό και υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ