current views are: 11

15 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση15:48

Περισσότεροι από 10.000 Σύριοι εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα

Υπολογίζεται ότι 40.000 άνθρωποι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στην Ανατολική Γούτα

Δημοσίευση 15:48’

Υπολογίζεται ότι 40.000 άνθρωποι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στην Ανατολική Γούτα

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα την ανταρτοκρατούμενη περιοχή της ανατολικής Γούτα, την ώρα που ο στρατός προελαύνει στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο της αντιπολίτευσης κοντά στη Δαμασκό.

 Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται σε μια ιδιαιτέρως συμβολική μέρα για τους πολίτες στη Συρία, καθώς σήμερα ολοκληρώνονται επτά χρόνια από την έναρξη του πολέμου ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 350.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει περίπου 11 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Χαμουρίγια στην οποία προέλασαν σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις και πέρασαν σε έδαφος που βρίσκεται υπό την έλεγχο της κυβέρνησης μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που δημιουργήθηκε από το συριακό στρατό. 

Την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στην Ανατολική Γούτα. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Χαμουρίγια ενώ ο διευθυντής του σημείωσε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων εγκαταλείπει τον θύλακα από τη μέρα που ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση για την ανακατάληψη της περιοχής.

Τετ α τετ Συρίας – Ιράν και Τουρκίας για τη Συρία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, ενημέρωσε πως οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας θα συναντηθούν στις 4 Απριλίου σε μια σύνοδο κορυφής με θέμα τη Συρία.

 «Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, θα συζητηθούν επίσης οι προετοιμασίες για την τριμερή διάσκεψη κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 4 Απριλίου, στη διάρκεια της οποίας ο Τούρκος πρόεδρος θα υποδεχθεί τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.


σχετικα αρθρα