current views are: 10

15 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση19:04

Η ΕΕ ανακοίνωσε «κατά λάθος» κυρώσεις κατά τις Συρίας

Επέβαλε νέες κυρώσεις κατά τις Συρίας, που αφορούν χημικές επιθέσεις.

Δημοσίευση 19:04’

Επέβαλε νέες κυρώσεις κατά τις Συρίας, που αφορούν χημικές επιθέσεις.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σημερινή του ανακοίνωση επέβαλε νέες κυρώσεις κατά τις Συρίας, που αφορούν χημικές επιθέσεις που πραγματοποίησε εναντίον αμάχων η συριακή κυβέρνηση, με ημερομηνία 19 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γραφείο τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ, δήλωσε πως η ανάρτηση της ανακοίνωσης έγινε κατά λάθος και την απέσυρε από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, στο κείμενο αναφερόταν ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε τέσσερις αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης τους οποίους καθιστούσε υπεύθυνους για την παρασκευή χημικών όπλων όπως και για τη χρήση τους εναντίον αμάχων.

Η ανακοίνωση αποσύρθηκε λίγη ώρα αργότερα, από την επίσημη ιστοσελίδα. Σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου TASS, ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ είπε πως “πρόκειται για τεχνικό λάθος”.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης, που αναρτήθηκε κατά λάθος δεν αναφέρονταν τα ονόματα των τεσσάρων Σύρων αξιωματούχων στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις, αλλά απλώς αναγραφόταν ότι τρεις εξ αυτών είναι επιστήμονες και ένας στρατιωτικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα