current views are: 9

17 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση07:08

Νέο θρίλερ με το μοιραίο υποβρύχιο με τους 44 νεκρούς: Βρισκόταν σε αποστολή κατασκοπείας!

Στο κάδρο της έρευνας προστίθεται και το ενδεχόμενο το υποβρύχιο να δέχθηκε πλήγμα

Δημοσίευση 07:08’

Στο κάδρο της έρευνας προστίθεται και το ενδεχόμενο το υποβρύχιο να δέχθηκε πλήγμα

Η υπόθεση του υποβρυχίου ARA San Juan, το οποίο χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή των νησιών Φώκλαντ, στην Αργεντινή, εξελίσσεται και πάλι σε θρίλερ. Τα 44 μέλη του πληρώματος, παρασύρθηκαν σε έναν υγρό τάφο αλλά όπως φαίνεται δεν έχει ειπωθεί όλη η αλήθεια με τις οικογένειες των θυμάτων να ζητούν καθαρές απαντήσεις.

 Από την αρχή των ερευνών, η κυβέρνηση της Αργεντινής «έσκιζε τα ρούχα της» ότι το υποβρύχιο βρισκόταν σε εκπαιδευτική άσκηση.

Ωστόσο για πρώτη φορά, και ενώ το υποβρύχιο δεν έχει βρεθεί, η κυβέρνηση της Αργεντινής παραδέχθηκε ότι το υποβρύχιο San Juan βρισκόταν σε «αποστολή κατσκοπείας» στα Νησιά Φώκλαντ, τα οποία αποτελούν βρετανικό έδαφος.

Το νέο αυτό στοιχείο, η παραδοχή των Αργεντινών, συνιστά ανατροπή των δεδομένων της υπόθεσης, καθώς, όπως έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα έρευνα, το υποβρύχιο παρουσίασε ξαφνική βλάβη και μία μεγάλη έκρηξη, πριν χαθεί για πάντα.

Στο κάδρο της έρευνας προστίθεται και το ενδεχόμενο το υποβρύχιο να δέχθηκε πλήγμα, καθώς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής προσωπικού της αργεντίνικης κυβέρνησης, το San Juan βρισκόταν τον περασμένο Νοέμβριο, σε αποστολή κατασκοπείας στα βρετανικά νησιά Φώκλαντ, ή όπως τα αποκαλούν οι Αργεντινοί, στα νησιά Malvinas.

Ο Marcos Penas, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας για το υποβρύχιο, είπε στο κοινοβούλιο της Αργεντινής ότι το San Juan βρισκόταν σε μυστική αποστολή προκειμένου «να καταγράψει κινήσεις και να φωτογραφήσει πλοία, τοποθεσίες, κτίρια, τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου και πολεμικά πλοία με άλλες σημαίες», προσθέτοντας ότι είχε και δεύτερη αποστολή του ήταν «να στείλει αυτό το υλικό σε μας, προκειμένου να το επεξαργαστούμε και να διαπιστώσουμε τις κινήσεις πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή των νησιών Malvinas».

Ο Penas πρόσθεσε επίσης, ότι καταγράφηκε λίστα με πλοία και αεροσκάφη της RAF που ταυτοποίησε το υποβρύχιο, στην περιοχή των νησιών Φώκλαντ. Η έγκριση για την αποστολή δόθηκε στις 24 Οκτωβρίου, με τον τίτλο «Control of the Sea Patrol» (Έλεγχος της Θαλάσσιας Περιπολίας), έναν μήνα πριν χαθεί στην άβυσσο το San Juan.

Στις 15 Νοεμβρίου, την ημέρα που συνέβη η τραγωδία, το σχέδιο πέρασε στη «φάση 2, επίπεδο 4», ενώ το San Juan είχε πετύχει να καταγράψει εικόνες και βίντεο από αεροσκάφη της RAF και της τοπικής κυβέρνησης των νησιών Φώκλαντ.

Λίγες ημέρες πριν εξαφανιστεί το υποβρύχιο, ένας μέλος του πληρώματος, ο Roberto Daniel Medina, είχε στείλει μήνυμα στην αδερφή του Jesica ότι το San Juan πλέει κοντά στα νησιά Φώκλαντ και ότι ένα βρετανικό ελικόπτερο τους καταδιώκει και επιχειρεί να τους σταματήσει.


σχετικα αρθρα