Ένα εξοργισμένο πλήθος επιτέθηκε σε αστυνομικούς κι έβαλε φωτιά σε δύο αστυνομικά οχήματα στο βόρειο Λονδίνο χθες μετά τo πέρας μιας διαδήλωσης για το θάνατο ενός άνδρα από πυρά αστυνομικών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ το απόγευμα.

Οκτώ αστυνομικοί εισήχθησαν σε νοσοκομείο σήμερα το πρωί, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο νοσοκομείο έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Η Μητροπολιτική αστυνομία ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία.

Κατά την διάρκεια των ταραχών, κτίρια και οχήματα, περιλαμβανομένων δύο περιπολικών, κάηκαν, ενώ έγιναν αναφορές και για λεηλασίες καταστημάτων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ανέφεραν ότι οι φωτιές έχουν σβήσει.

Νωρίτερα έγινε διαδήλωση για το θάνατο ενός 29χρονου, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς την Πέμπτη. Ο άνδρας βρισκόταν σε ένα ταξί όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί. Ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν μια σφαίρα του άνδρα πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις αρχές.