current views are: 3

20 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση13:26

Νεκρός ο μαθητής που άνοιξε πυρ σε λύκειο στο Μέριλαντ – Στο νοσοκομείο δύο μαθητές

Εκ των δύο θυμάτων, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Δημοσίευση 13:26’

Εκ των δύο θυμάτων, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Δύο μαθητές τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σήμερα σε Λύκειο της πόλης Γκρέιτ Μιλς στο Μέριλαντ, σε απόσταση μικρότερη των 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο μαθητής που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τους δύο συμμαθητές του, επεβίωσε μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών που είχε με φρουρό ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος. Το γεγονός έκανε γνωστό ο σερίφης ενώ η σχολική περιφέρεια και με μήνυμα στο Twitter κάλεσε τους γονείς να μην πλησιάζουν στο σχολικό συγκρότημα. 

Εκ των δύο θυμάτων, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας του αγοριού είναι «σταθερή».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Λύκειο έχει αποκλειστεί, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για την προέλευση των πυροβολισμών ή για το αν υπάρχουν θύματα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα Μέσα, μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης.

O Jonathan Freese, ένας μαθητής του σχολείου, είπε στο CNN πως είχε κρυφτεί μέσα σε μια τάξη. Η αστυνομία μπήκε μέσα σε όλες τις τάξεις και άρχισε να εκκενώνει το σχολείο. Όλοι οι μαθητές βγήκαν έξω από το σχολείο έχοντας συνοδεία από την αστυνομία. 

Εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα δείχνουν οχήματα της αστυνομίας μπροστά από ένα μεγάλο κτίριο με κόκκινα τούβλα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μαθητή στο δίκτυο CNN, η οποία δόθηκε τηλεφωνικώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων σήμερα γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

«Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο», είπε στο CNN ο μαθητής, που είπε πως ονομάζεται Τζόναθαν Φριζ.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το σχολικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί», αναφέρει σε δήλωσή του.


σχετικα αρθρα