ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Για δεύτερη μέρα ανακρίνεται ο Νικολά Σαρκοζί

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2018, 10:16 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2018, 10:16
Γαλλία: Για δεύτερη μέρα ανακρίνεται ο Νικολά Σαρκοζί
Facebook Twitter Whatsapp

Κατηγορείται για χρηματοδότηση από Μουαμάρ Καντάφι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για δεύτερη ημέρα ανακρίνεται ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί από το Κεντρικό Γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς και φορολογικών και οικονομικών αδικημάτων στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, σχετικά με τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής του καμπάνιας το 2017 από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. 

Σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του Reuters, ο κ.Σαρκοζί εθέαθη σήμερα το πρωί να φεύγει από το σπίτι του στο Παρίσι μαζί με τον δικηγόρο του, ενώ μετά από λίγο έφτασε στα γραφεία όπου γίνονταν και χθες οι ανακρίσεις.

Ο κ. Σαρκοζί φέρεται να έλαβε 5 εκατ. ευρώ από τον Καντάφι για την προεκλογική του εκστρατεία. Η έρευνα είχε ξεκινήσει το 2013, ωστόσο καθυστέρησε γιατί ήταν δύσκολο να εντιπιστούν οι διαδρομές του χρήματος.

Πάντως δεν είναι είναι η μόνη έρευνα εν εξελίξει αναφορικά με τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, καθώς όπως έγινε γνωστό τον Φεβρουάριο του 2017 ο οικονομικός εισαγγελέας είχε απαγγείλει εις βάρος του κατηγορίες για «ωφέλεια από απάτες» αναφορικά με την υπέρβαση κατά 20 εκατ. ευρώ του ορίου προεκλογικών δαπανών στις προεδρικές εκλογές του 2012.