ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Ελευθερώθηκαν οι μαθήτριες που είχαν απαχθεί από Ισλαμιστές

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2018, 14:37 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2018, 15:47
Νιγηρία: Ελευθερώθηκαν οι μαθήτριες που είχαν απαχθεί από Ισλαμιστές
Facebook Twitter Whatsapp

Τα κορίτσια τα είχε απαγάγει από το σχολείο τους, μια ομάδα στρατιωτών.

Η πλειοψηφία των κοριτσιών που είχαν απαγάγει στρατιωτικοί από την πόλη Dapchi της Νιγηρίας, αφέθηκαν ελεύθερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το υπουργείο πληροφοριών της Νιγηρίας λέει πως 76 από τις 110 μαθήτριες επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης. Ο στρατός έκανε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεών του στην περιοχή και διαβεβαίωσε πως «δεν έχει χαθεί καμία ζωή».

Ο υπουργός Πληροφοριών και Πολιτισμού, Alhaji Lai Mohammed, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα κορίτσια ελευθερώθηκαν «άνευ όρων» και «με τη βοήθεια κάποιων συμμλαχων της χώρας».

«Η κυβέρνηση είχε σαφή αντίληψη ότι η βία και η αντιπαράθεση δεν θα ήταν η διέξοδος, καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κοριτσιών, επομένως η προτιμώμενη επιλογή ήταν η μη βίαιη», πρόσθεσε ο κύριος Mohammed.

Τα κορίτσια τα είχε απαγάγει από το σχολείο τους, μια ομάδα στρατιωτών της Boko Haram που είχαν επιτεθεί στην πόλη Dapchi το βράδυ της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, υπήρχαν ισχυρισμοί ότι πολλά από τα κορίτσια είχαν δραπετεύσει και οτι κανείς δεν είχε απαχθεί. Μια εβδομάδα αργότερα όμως οι αρχές παραδέχτηκαν πως τα κορίτσια τα είχε απαγάγει ο ισλαμικός στρατός.