current views are: 10

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση14:55

Ρωσία: Για την υπόθεση Σκριπάλ χρειάζεται ο Ηρακλής Πουαρό

Δόση ειρωνείας στη διπλωματική κρίση

Δημοσίευση 14:55’

Δόση ειρωνείας στη διπλωματική κρίση

Χωρίς αποδείξεις για το τι συνέβη, το μυστήριο της δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σκριπάλ χρειάζεται τη σοφία ενός Ηρακλή Πουαρό, δηλώνει ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο.

Ο Σκριπάλ και η κόρη του  Γιούλια παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση από τις 4 Μαρτίου, όταν βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι. Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο πρώην πράκτορας δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok, ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να έχει προέλθει από τη Ρωσία. Αν και το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμειξη, οι διμερείς σχέσεις έχουν παγώσει.

 

 

Ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Γιακοβένκο ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου για το εάν η Ρωσία αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν αστείο, αφού η πρεσβεία έγραψε στο Twitter πως, χωρίς αποδείξεις για το τι συνέβη, χρειάζεται η βοήθεια του Πουαρό, του ντετέκτιβ που δημιούργησε η Άγκαθα Κρίστι για τα αστυνομικά μυθιστορήματά της.

Ο πρεσβευτής υπερασπίσθηκε το μήνυμα της πρεσβείας.

«Δεν έχουμε καμιά πληροφορία» είπε στους δημοσιογράφους. «Η έρευνα είναι διαβαθμισμένη. Δεν ξέρουμε το κίνητρο της βρετανικής κυβέρνησης και γι’ αυτό [το μήνυμα] λέει: αυτή η υπόθεση είναι τόσο περίπλοκη που χρειαζόμαστε, θα λέγαμε, τη σοφία ενός προσώπου σαν τον Πουαρό για την έρευνα».


σχετικα αρθρα