current views are: 12

25 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση15:15

Spiegel: Η ΕΕ «πληρώνει» τον τουρκικό εξοπλισμό στα σύνορα με την Ελλάδα

Η τουρκική κρατική εταιρεία εξοπλισμών, Aselsan, έχει λάβει από την ΕΕ 30 εκατομμύρια ευρω για την κατασκευή τεθωρακισμένων

Δημοσίευση 15:15’

Η τουρκική κρατική εταιρεία εξοπλισμών, Aselsan, έχει λάβει από την ΕΕ 30 εκατομμύρια ευρω για την κατασκευή τεθωρακισμένων

Πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τα ταμεία της ΕΕ έχει διαθέσει η Τουρκία για την εξασφάλιση των συνόρων της από κύματα προσφύγων και μεταναστών, με τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά να έχουν επενδυθεί σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Αυτό αποκαλύπτει το Spiegel –με βάση κοινή έρευνα που πραγματοποιήθηκε με το «Δίκτυο Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Συνεργασίας»- σε άρθρο που δημοσιεύει το περιοδικό σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η τουρκική κρατική εταιρεία εξοπλισμών, Aselsan, έχει λάβει από την ΕΕ 30 εκατομμύρια ευρω για την κατασκευή τεθωρακισμένων, αλλά και μη τεθωρακισμένων οχημάτων παρακολούθησης, τα οποία δρουν στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Επίσης 18 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και προορίζονταν να δοθούν σε Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία, διατέθηκαν από την Άγκυρα στην αγορά 6 περιπολικών –που αγοράστηκαν από την Ολλανδία- για το τουρκικό λιμενικό.

Η Τουρκία έλαβε από τις Βρυξέλλες και 35,6 εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν για την αγορά στρατιωτικών οχημάτων τύπου Cobra-2, οχήματα που βρίσκονται την στιγμή αυτή στην παραμεθόριο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Spiegel , Σύροι πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Τουρκία σκοτώνονται από πυρά Τούρκων στρατιωτών. 

 


σχετικα αρθρα