Στα χέρια των ανταρτών παραμένει το Μπιρ αλ-Γάναμ, η στρατηγικής σημασίας πόλη που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, παρά τις δηλώσεις που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του καθεστώτος Μπαγνταντί Μαχμουντί, ο οποίος υποστήριζε πως η πόλη είχε περάσει, μετά το Σάββατο, στην κυριαρχία των πιστών, στο Λίβυο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, δυνάμεων. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ωστόσο, μετάδωσε μετά από επίσκεψη του, χθες Κυριακή, στην περιοχή, ότι διαπίστωσε πως οι αντάρτες είχαν τον έλεγχο της, καθώς και πως αεροσκάφη του ΝΑΤΟ , πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από την περιοχή καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο, οι αντάρτες ανακοίνωσαν, ότι στο Ζλιτέν, που βρίσκεται στα ανατολικά της Τρίπολης, η έλλειψη πολεμοφοδίων, τους ανάγκασε να τηρήσουν απλώς "αμυντική στάση", ενώ η προσπάθεια τους να ελέγξουν την πόλη Μισράτα, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα ανατολικότερα (του Ζλιτέν) και όπου ζουν 200.000 κάτοικοι, δεν έχει φέρει ακόμη αποτελέσματα.

Στη Βεγγάζη, την πρωτεύουσα των ανταρτών, ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες των αντικαθεστωτικών, ο Φαουζί Μπουκατίφ, έκρινε πως είναι "πρόωρη" η δημιουργία "εθνικού στρατού", καθώς ο πόλεμος κατά του καθεστώτος Καντάφι, εξακολουθεί να μαίνεται.

Καθώς, τόσο οι αντάρτες από τη μία, όσο και οι πιστοί στο συνταγματάρχη Καντάφι από την άλλη, επιχειρούν κάθε πλευρά για λογαριασμό της, να αποκτήσουν τον έλεγχο όσο περισσότερων περιοχών μπορούν, η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Τρίπολης γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Εδώ και μήνες η πρωτεύουσα της Λιβύης, πάσχει από έλλειψη βενζίνης, ενώ, πλέον, πρέπει να αντιμετωπίσει και τις πολυάριθμες διακοπές ηλεκτρικού και πόσιμου νερού.