current views are: 8

27 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση06:18

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: Ξέχνα τους S-400 αν θέλεις F-35

Η Χουριέτ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης της τουρκικής επιτροπής εξοπλισμών στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 06:18’

Η Χουριέτ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης της τουρκικής επιτροπής εξοπλισμών στις ΗΠΑ

Στον… πάγο φαίνεται να βάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τουρκία και την αγορά των 100 αεροσκαφών αμερικανικών F-35, όπως αναφέρει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Χουριέτ.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης της τουρκικής επιτροπής εξοπλισμών στις ΗΠΑ, όπου οι Αμερικανοί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο η αγορά των τεσσάρων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumph, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο, θα έχει ως συνέπεια να μη δοθούν στην Τουρκία μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35.

Παρότι υψηλόβαθμα τουρκικά κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχαν παρουσιάσει την υπόθεση σαν “απολύτως τελειωμένη”, τα παιχνίδια του Ερντογάν με τη Ρωσία και ειδικά η αγορά των πυραύλων S-400 έχει ενοχλήσει τις ΗΠΑ.

Μάλιστα ακούγεται πως η Τουρκία μελετά την αγορά αντιβαλλιστικών πυραύλων τόσο από ευρωπαϊκές εταιρείες όσο και νέα αγορά αμερικανικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ».

Ο βασικός λόγος είναι ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να στηρίξει την αεροπορία της σε αυτόν τον τύπο μαχητικών, καθώς μπορούν να απογειωθούν και από το αεροπλανοφόρο το οποίο ετοιμάζει η Τουρκία.


σχετικα αρθρα