current views are: 11

27 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση15:24

Χειρόφρενο: Δεν θα συνεχιστούν οι ρομποτικές δοκιμές της Uber στην Αριζόνα

Ο κυβερνήτης της πολιτείας απέστειλε στην εταιρεία επιστολή με την οποία της προσάπτει «αναμφισβήτητη αποτυχία» στο να καταστήσει την οδική ασφάλεια πρώτη προτεραιότητά της

Δημοσίευση 15:24’

Ο κυβερνήτης της πολιτείας απέστειλε στην εταιρεία επιστολή με την οποία της προσάπτει «αναμφισβήτητη αποτυχία» στο να καταστήσει την οδική ασφάλεια πρώτη προτεραιότητά της

Στον απόηχο του δυστυχήματος στο οποίο ένα ρομποτικό αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε μια πεζή γυναίκα, η πολιτεία της Αριζόνα απαγόρευσε στην Uber να συνεχίσει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας απέστειλε στην εταιρεία επιστολή με την οποία της προσάπτει «αναμφισβήτητη αποτυχία» στο να καταστήσει την οδική ασφάλεια πρώτη προτεραιότητά της.

Ο κυβερνήτης Νταγκ Ντούσεϊ αναφέρθηκε σε βίντεο του δυστυχήματος, στο οποίο ο χειριστής που επιβλέπει το σύστημα κοιτά προς τα κάτω, αντί ευθεία μπροστά, στα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν της σύγκρουσης με διερχόμενο πεζό βραδινές ώρες.

«Το ανησυχητικό βίντεο εγείρει πολλά ερωτήματα όσον αφορά τη δυνατότητα της Uber να συνεχίσει τις δοκιμές στην Αριζόνα» γράφει.

Ενημερώνει επίσης ότι έδωσε εντολή για ανάκληση της άδειας που είχε λάβει η εταιρεία για τη δοκιμαστική κυκλοφορία των αυτόνομων τροποποιημένων Volvo.

Στο μεταξύ, στέλεχος του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Intel έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι το σύστημα Mobileye της εταιρείας θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη σύγκρουση: προσομοίωση του δυστυχήματος, βάσει του βίντεο που κυκλοφόρησε, δείχνει ότι το Mobileye αντιλήφθηκε την πεζή ένα δευτερόλεπτο πριν χτυπηθεί, υποστήριξε σε ανάρτησή του ο Άμνον Σάσουα της Intel.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σύστημα Mobileye ήταν εγκατεστημένο στα πειραματικά αυτοκίνητα της Uber, χωρίς όμως να έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι λειτουργίες του.

Το περιστατικό έσπευσε να αξιοποιήσει και η Waymo, η εταιρεία αυτόνομων οχημάτων στον όμιλο της Google, η οποία διαβεβαίωσε ότι το δικό της σύστημα «μπορεί να αντιμετωπίσει» τέτοιες καταστάσεις.


σχετικα αρθρα