ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν δεν κάνει πίσω για την κυπριακή ΑΟΖ

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2018, 10:21 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2018, 10:45
Ο Ερντογάν δεν κάνει πίσω για την κυπριακή ΑΟΖ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Ερντογάν ζήτησε «ισότιμη συμμετοχή» των Τουρκοκυπρίων στην έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το διεθνές δίκαιο επικαλέστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν για να αιτιολογήσει τη στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου. Ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαιτέρως προκλητικός στην ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας θέτοντας ζήτημα «νομίμων διεκδικήσεων και συμφερόντων» της Άγκυρας. 

Ο κ. Ερντογάν ζήτησε από τους αξιωματούχος της ΕΕ να παρέμβουν για «ισότιμη συμμετοχή» των Τουρκοκυπρίων στον μηχανισμό λήψης αποφάσεων σε σχέση με την έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις θέσεις του υπέβαλε ο Τούρκος Πρόεδρος και γραπτώς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου πέραν των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, του δευτέρου πακέτου βοήθειας από την Ε.Ε. προς την Άγκυρα για το προσφυγικό, ο κ. Ερντογάν εξασφάλισε και δέσμευση ότι οι Βρυξέλλες θα εξετάσουν τις τουρκικές προτάσεις για κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.