current views are: 14

28 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση10:35

«Ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης» για τον Σκριπάλ και την κόρη του

“Αν ζήσουν θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους”.

Δημοσίευση 10:35’

“Αν ζήσουν θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους”.

H ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του Γιούλια έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.

Η Βικτόρια Σκριπάλ είπε ότι η πρόγνωση και για τους δύο «δεν είναι καθόλου καλή» έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας στις 4 Μαρτίου.

Η ίδια δήλωσε στο BBC: «Από το 99%, ίσως έχω 1% ελπίδες.Ό,τι και αν ήταν, τούς έχει αφήσει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. (Αν ζήσουν) θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Η ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ αποκάλυψε ακόμη ότι η μητέρα του πρώην κατασκόπου δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τη γιαγιά μας ώστε να μην ακούσει ή πληροφορηθεί κάτι».

Μετά τη Μ. Βρετανία, χώρες όλου του κόσμου προχώρησαν σε αντίμετρα εις βάρος της Ρωσίας, την οποία το Λονδίνο κατηγορεί για την επίθεση.

Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση.


σχετικα αρθρα