Οι λίβυοι εξεγερμένοι ελέγχουν την πόλη Μπιρ αλ Γάναμ, η οποία χαρακτηρίζεται στρατηγικής σημασίας, περίπου 80 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης, μετά από μάχες το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν ανταποκριτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς και του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, δυνάμεις που πρόσκεινται στο καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δεν ήταν ορατές. Ο ένας εξ αυτών είπε πως είδε τρία κατεστραμμένα άρματα μάχης κι ένα εγκαταλελειμμένο πυροβόλο.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επισήμανε ότι το καθεστώς είχε υποστηρίξει πως έλεγχε την Μπιρ αλ Γάναμ χθες αλλά το βράδυ του Σαββάτου οι εξεγερμένοι έλεγχαν την πόλη και η κατάσταση ήταν ήρεμη. "Οι εξεγερμένοι ελέγχουν τα σημεία ελέγχου. Δεν ακούγονται πυροβολισμοί", ανέφερε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι αεροσκάφη του NATO πετούσαν συχνά πάνω από την πόλη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Μπαγντάντι Μαχμούντι είχε υποστηρίξει μερικές ώρες νωρίτερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα στρατεύματα του καθεστώτος είχαν "τον πλήρη έλεγχο" της πόλης.