ΔΙΕΘΝΗ

Απάντηση της Ουάσιγκτον με νέα μέτρα κατά της Μόσχας για τις απελάσεις Αμερικανών διπλωματών

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2018, 23:27 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2018, 23:39
Απάντηση της Ουάσιγκτον με νέα μέτρα κατά της Μόσχας για τις απελάσεις Αμερικανών διπλωματών
Facebook Twitter Whatsapp

Με φόντο τις απελάσεις των Αμερικανών διπλωματών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι απελάσεις Αμερικανών διπλωματών από τη Ρωσία και το κλείσιμο του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη δείχνουν ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για τον διάλογο στα θέματα που έχουν σημασία, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Μόσχας η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νόιερτ χαρακτήρισε "αδικαιολόγητες" τις απελάσεις και σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να ανταπαντήσει στα μέτρα αυτά.

Η Ουάσιγκτον δεν εξεπλάγη με την απέλαση των 60 Αμερικανών διπλωματών, από τη Μόσχα και το Εκατερίνενμπουργκ, τόνισε η εκπρόσωπος. Δεν θεωρεί όμως ότι πρόκειται για διπλωματικά «αντίποινα» επειδή η Ρωσία παραβίασε τη Σύμβαση περί χημικών όπλων.

Σύμφωνα με τη Νόιερτ, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τις επιλογές που έχουν σε ότι αφορά την απάντηση που θα δώσουν στη Ρωσία.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση Αμερικανών διπλωματών καθώς και το κλείσιμο του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη σε αντίποινα για τις απελάσεις Ρώσων με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.