Το Κόσοβο θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βέστερλε, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στα Βαλκάνια, που περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε Κροατία και Μαυροβούνιο.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αναμένεται να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του Κοσόβου, όπως ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, αλλά και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός διοικητής της KFOR Έρχαρντ Μπούλερ.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, η επίσκεψη του κ. Βέστερλε στο Κόσοβο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ένα σύντομο ταξίδι, με ελικόπτερο, στο βορρά, στο επίκεντρο δηλαδή της κρίσης στην περιοχή.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είναι ο πρώτος υπουργός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται το Κόσοβο από τότε που ξέσπασε η τελευταία κρίση στην περιοχή.

Λίγο προτού ταξιδέψει στο Κόσοβο, ο κ. Βέστερλε, από κοινού με το Βρετανό ομόλογό του Γουίλιαμ Χαγκ κάλεσαν το Βελιγράδι και την Πρίστινα να δώσουν τέλος στην πρόσφατη διαμάχη.