Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο ανατολικό Λονδίνο καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι οι ταραχές θα συνεχιστούν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στη βρετανική πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή εξαπλώνονται τα επεισόδια και εκτός Λονδίνου. Επιστέφει εσπευσμένα από τις διακοπές του λόγω των ταραχών ο πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, σύμφωνα με το BBC.
Εκτεταμένες λεηλασίες εμπορικών καταστημάτων σημειώθηκαν όμως και στην βιομηχανική πόλη Μπέρμιγχαμ, ενώ στο Λιντς κατά την διάρκεια ταραχών ένας άντρας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, άγνωστο ακόμη από ποιόν.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κάδους απορριμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση εναντίον τους σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν μια περιοχή γύρω από το σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές εισέβαλαν σε καταστήματα, κατά τα φαινόμενα για να βρουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να πετάξουν στους αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον ένα κτίριο έχει τυλιχτεί στις φλόγες στη συνοικία Πέκαμ του νότιου Λονδίνου, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς κλιμακώνονται οι ταραχές.

Οι ταραχές ξεκίνησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, όταν μια ειρηνική διαδήλωση με αφορμή το φόνο ενός υπόπτου από αστυνομικούς κατέληξε σε συγκρούσεις, λεηλασίες καταστημάτων και πυρπόληση αυτοκινήτων.

Οι ταραχές επεκτάθηκαν σήμερα στο Χάκνεϊ του ανατολικού Λονδίνου και τις υποβαθμισμένες συνοικίες Πέκαμ και Λιούισαμ, στο νότιο Λονδίνο.
πηγές: ΑΠΕ - Tovima