Επτά άμαχοι έχασαν την ζωή τους σήμερα από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, οι τέσσερις εκ των οποίων στην Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την οργάνωση, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ντεράα από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, που συμμετείχε στην κηδεία ενός νεαρού Σύρου ο οποίος σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα στην πόλη, ενώ συμμετείχε σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι ένας από τους νεκρούς είναι ο Μαέν Γιούσεφ Αουαντάτ, ένας πολιτικός αγωνιστής, που προσφάτως απελευθερώθηκε.

Μία γυναίκα και τα δύο της παιδιά έχασαν την ζωή τους, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από τη συνοικία Χουάικα σε αναζήτηση μίας πιο ήρεμης περιοχής.

Σε μία άλλη ζώνη της πόλης μία ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε.

Στο μεταξύ, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας, μετά την απαγόρευση χορήγησης βίζα και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων εναντίον περίπου σαράντα ατόμων και εταιρειών του καθεστώτος.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες είναι αρμόδιοι για να προετοιμάσουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου μία λίστα επιλογών για την επιβολή νέων κυρώσεων.
TAGS