current views are: 9

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση16:24

Νέα «καρφιά» Τραμπ κατά της Amazon: Μας κοστίζει πολλά δισ.

Η αρχή των επιθέσεων του Τραμπ κατά της Amazon έγινε την περασμένη Πέμπτη

Δημοσίευση 16:24’

Η αρχή των επιθέσεων του Τραμπ κατά της Amazon έγινε την περασμένη Πέμπτη

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Amazon ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.

Η νέα επίθεση του Αμερικανού προέδρου, αφορά το κόστος των αποστολών των προϊόντων της μέσω της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ταχυδρομείων.

«Έχω δίκιο ότι η Amazon κοστίζει στο Ταχυδρομικό Γραφείο των ΗΠΑ τεράστια χρηματικά ποσά για να κάνει τον διανομέα της. Η Amazon πρέπει να πληρώνει το κόστος αυτό (το επιπλέον) και να μην το στέλνει στον Αμερικανό φορολογούμενο. Πολλά δισ. δολαρίων. Η ηγεσία του Ταχυδρομικού Γραφείου δεν έχουν κάποια πρόταση (ή έχουν;)!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. 

Η αρχή των επιθέσεων του Τραμπ κατά της Amazon έγινε την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή πιθανότατα ένα άρθρο στην ιστοσελίδα Axios, το οποίο έλεγε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εμμονή με την Amazon και εξετάζει τρόπους να περιορίσει την ισχύ της εταιρείας, πιθανόν με την υιοθέτηση ομοσπονδιακής νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων και υπέρ της ανταγωνιστικότητας.

«Μιας και μιλάμε γι’ αυτό, λέγεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει κατά μέσο όρο 1,5 δολάρια για κάθε δέμα που παραδίδει για λογαριασμό της Amazon. Αυτό σημαίνει δισεκατομμύρια δολάρια», είχε γράψει το Σάββατο στο Twitter ο Τραμπ.

«Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων αύξανε τις τιμές της για τα δέματα, το κόστος διανομής της Amazon θα αυξανόταν κατά 2,6 δισ. δολάρια. Αυτή η αισχροκέρδεια εις βάρος των Ταχυδρομείων πρέπει να σταματήσει. Η Amazon πρέπει να πληρώνει το πραγματικό κόστος (και τους φόρους της) τώρα», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


σχετικα αρθρα