ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί και σαράντα τραυματίες Παλαιστίνιοι ο σημερινός απολογισμός στη Γάζα

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2018, 17:48 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2018, 17:49
Δύο νεκροί και σαράντα τραυματίες Παλαιστίνιοι ο σημερινός απολογισμός στη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να αποφύγουν οι δυνάμεις του τη χρήση «υπερβολικής» βίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 22 από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών.

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) έκανε σήμερα έκκληση στο Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του δεν κάνουν χρήση υπερβολικής βίας εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών στη μεθόριο της Γάζας με το Ισραήλ.

Η εκπρόσωπος Ελίζαμπεθ Θροσέλ είπε σε τακτική ενημέρωση του Τύπου ότι η χρήση όπλων θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση και ότι η αδικαιολόγητη χρήση τους πιθανόν να συνιστά δολοφονία αμάχων από πρόθεση, κάτι που αποτελεί παραβίαση της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης.