ΔΙΕΘΝΗ

Η γερμανική αστυνομία απέτρεψε τζιχαντιστική επίθεση στον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2018, 17:37 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2018, 19:13
Η γερμανική αστυνομία απέτρεψε τζιχαντιστική επίθεση στον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου
Facebook Twitter Whatsapp

Τέσσερις συλλήψεις – Οι ύποπτοι συνδεόταν με τον μακελάρη του Βερολίνου

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες, για έναν από τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε επιθέσεις με μαχαίρι στον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου την Κυριακή, ανέφερε στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με την Die Welt, οι τέσσερις ύποπτοι συνδέονταν με τον Άνις Άμρι, τον με ισλαμιστικές διασυνδέσεις Τυνήσιο αιτούντα άσυλο που η αίτησή του είχε απορριφθεί και ο οποίος κατέλαβε ένα φορτηγό τον Δεκέμβριο του 2016, σκότωσε τον οδηγό και το έριξε στη συνέχεια σε μια πολυσύχναστη αγορά σκοτώνοντας άλλους 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Μια άλλη εφημερίδα, η Tagesspiegel αντικρούει το σενάριο μια επίθεσης με μαχαίρι. Όμως, γράφει ότι η γερμανική αστυνομία είχε ειδοποιηθεί πρόσφατα από τις μυστικές υπηρεσίες μιας ξένης χώρας για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης κατά τη διάρκεια του ημιμαραθωνίου στο Βερολίνο. Επιβεβαιώνει επίσης ότι ο βασικός ύποπτος ανήκε στο περιβάλλον του Άνις Άμρι.

«Πριν από τον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου είχαμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 18-21 ετών, ενδεχομένως εμπλέκονταν στον σχεδιασμό μιας βίαιης ενέργειας σε σχέση με αυτήν την εκδήλωση» επισήμανε η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές της πόλης σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις συνοικίες Σαρλότενμπουργκ-Βίλμερσντορφ και Νόικελν της γερμανικής πρωτεύουσας. Ο ημιμαραθώνιος, όπου συμμετείχαν περίπου 36.000 δρομείς, διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ