Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας με την υποστήριξη αρμάτων μάχης σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 30 αμάχους στην περιοχή γύρω από τη Χάμα και σε μία πόλη κοντά στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο συριακός Εθνικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ο οργανισμός, του οποίου προΐσταται ο Άμαρ Κουράμπι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα με την υποστήριξη αρμάτων μάχης εισέβαλαν το χωριό Σόραν και άλλα χωριά βόρεια της Χάμα.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στην πόλη Μπίνις, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, σε μία παρόμοια επίθεση στην πόλη, όπου εντείνεται το κίνημα αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα πάντα με τον οργανισμό.

Ασάντ: «Θα συνεχίσω να μάχομαι εναντίον των τρομοκρατών»

Η Δαμασκός θα συνεχίσει να καταδιώκει τις "τρομοκρατικές οργανώσεις", φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Άσαντ προκειμένου να του μεταφέρει ένα "αυστηρό" μήνυμα για να τερματίσει την καταστολή των κινητοποιήσεων. Ο Σύρος πρόεδρος ωστόσο δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του κατά των "τρομοκρατικών οργανώσεων" στις οποίες το καθεστώς επιρρίπτει τις ευθύνες για το χάος που έχει προκληθεί στη χώρα.

"Δεν θα καμφθούμε στον αγώνα μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων" είπε ο Άσαντ.