current views are: 8

16 Απριλίου 2018
Δημοσίευση07:07

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος «κάρφωσε» τον Τραμπ;

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην διευθυντής του FBI

Δημοσίευση 07:07’

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην διευθυντής του FBI

Τον Ελληνοαμερικανό σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, πίσω από την έρευνα για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στον επηρεασμό του αποτελέσματος των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, που κέρδισε ο σημερινός πρόεδρος, τον Νοέμβριο του 2016.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην διευθυντής του FBI, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή αυτή η λεπτομέρεια: ότι δηλαδή οι συζητήσεις του Τζορτζ Παπαδόπουλου με διάφορους ανθρώπους στη Βρετανία και την Ιταλία, ήταν ο λόγος της συνέχισης και εντατικοποίησης της έρευνας του FBI. Φαίνεται -αν και δεν το λέει ο κ. Κόμεϊ- ότι μέχρι τη σύλληψη του Παπαδόπουλου, τον Ιούλιο του 2017, οι αμερικανικές αρχές, δεν είχαν κάποιο σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο για την πιθανότητα οι Ρώσοι να επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρώην αρχηγός του FBI είχε τον παρακάτω διάλογο με τον Τζόρτζ Στεφανόπουλο: Κόμεϊ: Λοιπόν… Για να είμαστε πιο σαφείς, ξεκινήσαμε μια έρευνα για το εάν υπήρχαν Αμερικανοί που συνδέονταν με κάθε τρόπο με την εκστρατεία του Τραμπ, οι οποίοι συνεργάζονταν με τη Ρωσία στο πλαίσιο της προσπάθειας (της Ρωσίας) να επηρεάσει τις εκλογές μας. Έτσι, στα τέλη Ιουλίου (του 2017), το FBI έλαβε πληροφορίες ότι υπήρχε κάποιος που είχε – ήταν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής με την επωνυμία Παπαδόπουλος στην εκστρατεία του Τραμπ.

Στεφανόπουλος: Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Κόμεϊ: Ακριβώς, που μιλούσε με κάποιον στο Λονδίνο για να πάρει τις «βρωμιές» που οι Ρώσοι είχαν για τη Χίλαρι Κλίντον ως μέρος της προσπάθειάς τους να επηρεάσουν την εκστρατεία μας… Τις εκλογές μας… Και ο λόγος που ήταν σημαντικός ήταν ότι πολύ πριν από την… Πριν υπάρξουν δημόσιες ενδείξεις ότι οι Ρώσοι είχαν υλικό που επρόκειτο να δημοσιοποιήσουν, το οποίο άρχισαν να δημοσιοποιούν στα μέσα Ιουνίου.

Και λοιπόν ξεκινήσαμε. Στο τέλος του Ιουλίου, η υπηρεσία μας ξεκίνησε έρευνα και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε – γνωρίζαμε ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να αναμειχθούν στις εκλογές μας. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε μήπως κάποιοι Αμερικανοί συνεργάζονται μαζί τους προσπαθώντας να τους βοηθήσουν.

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρώην αρχηγός του FBI λέει: “Η έρευνα ξεκίνησε λόγω αξιόπιστων πληροφοριών ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε συζητήσεις για την απόκτηση πληροφοριών από τους Ρώσους”, ανέφερε ο Κόμεϊ μιλώντας για τον Ελληνοαμερικανό πρώην σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής της εκστρατείας του κ. Τραμπ. “Αυτό είναι πιθανότατα το σημείο στο οποίο μπορώ να φτάσω”, λέει αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ίσως να έχει δώσει κάποια επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

 


σχετικα αρθρα