current views are: 9

18 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:24

Τραμπ: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

«Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα»

Δημοσίευση 11:24’

«Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, τον οποίο επιθυμεί να διορίσει ως υπουργό Εξωτερικών, συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν.

«Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ -Ουν στη Βόρεια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα. Η συνάντηση διεξήχθη πολύ ομαλά και δημιουργήθηκε καλή σχέση. Τώρα επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες της συνόδου. Η αποπυρηνικοποίηση θα είναι σπουδαία για τον κόσμο και για τη Βόρεια Κορέα!», δημοσίευσε ο Τραμπ. 

 

Η κρίση μεταξύ των δύο χωρών 

Οι σχέσεις των ΗΠΑ, βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα σε τεντωμένο σχοινί και για πολλούς μήνες, η κλιμάκωση των σχέσεων τους, ήταν ανησυχητική.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε πει σε ξένους δημοσιογράφους να προετοιμαστούν για «κάτι μεγάλο», μια μέρα μετά την αποστολή της αμερικανικής ναυτικής αρμάδας στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

Οι συνεχείς πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας ανάγκασαν τον Τραμπ να αναλάβει δράση και να κάνει μια κίνηση άκρως επιθετική, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν “δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη“, εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του “ανθρωπάκου πύραυλου”, κάνοντας μια εμφανή αναφορά στον Κιμ. 

Πλέον, οι σχέσεις των δύο χωρών και των ηγετών τους, φαίνεται πως έχουν βελτιωθεί αρκετά. Επιπλέον, ο Τραμπ έχει ανακοινώσει πως η συνάντηση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πλησιάζει


σχετικα αρθρα