Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει την πίεση στον Μουάμαρ Καντάφι, καθώς σήμερα πρόσθεσε στην λίστα με τις κυρώσεις μία λιβυκή πετρελαϊκή εταιρεία και έναν κυβερνητικό οργανισμό, ανακοίνωσε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης. Η απόφαση που εγκρίθηκε από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν η πετρελαϊκή εταιρεία al-Sharara και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Διοικητικών Κέντρων (ODAC) στην Ένωση, απαγορεύοντας παράλληλα στις ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν συναλλαγές μαζί τους.

Η κίνηση της ΕΕ αυξάνει τον αριθμό των νομικών προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε 49. Η Ένωση έχει επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και έχει παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 39 ατόμων, ενώ κυρώσεις έχουν επιβληθεί και σε έξι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με τη μεταφορά πετρελαίου, η απόφαση να προστεθεί η al-Sharara, μία εταιρεία διανομής πετρελαίου και αερίου, στη λίστα με τις κυρώσεις φαίνεται ότι στοχεύει στη μείωση των παραδόσεων καυσίμων σε τμήματα της Λιβύης, τα οποία ελέγχονται ακόμη από τον συνταγματάρχη Καντάφι.

Ωστόσο, η Ένωση δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι πρόκειται για αυτές τις δύο εταιρείες. Τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
TAGS