Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη 23 συγγενών και συνεργατών του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ανάμεσά σε αυτούς και του πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας Άλι Σεριάτι, που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την χώρα έχοντας στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να τους επιβληθεί "η εσχάτη των ποινών", ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης ζητούν να ακυρωθεί η δίκη των πελατών τους.

Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν από 6 μήνες έως και σε 5 χρόνια φυλάκιση και σε μεγάλα πρόστιμα, αν κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα πάντως με τον δικηγόρο του ο Σεριάτι, που κατηγορείται για πλαστογράφηση διαβατηρίων και συνέργια στη διαφυγή του Μπεν Άλι από τη χώρα, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

"Όχι μόνο πρέπει να κριθεί αθώος, αλλά να αναχθεί σε ήρωα της επανάστασης", υπογράμμισε ο Με Αμπντελκρίμ Κάχλουλ.

Εκτός από τον Σεριάτι για την υπόθεση αυτή δικάζονται ακόμη 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους αρκετές αδελφές και ανιψιοί της συζύγου του Μπεν Άλι, Λέιλα Τραμπέλσι, που είχαν συλληφθεί στις 14 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Τύνιδας, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν παρανόμως με πλαστά διαβατήρια.

Οι περισσότεροι είχαν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά σε συνάλλαγμα και πολλά κοσμήματα.