current views are: 10

27 Απριλίου 2018
Δημοσίευση03:18

Νέα εποχή για Βόρεια και Νότια Κορέα: Θερμή χειραψία Κιμ Γιονγκ Ουν – Μουν Τζε-ιν

Ιστορική στιγμή στην κορεατική χερσόνησο.

Δημοσίευση 03:18’

Ιστορική στιγμή στην κορεατική χερσόνησο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, χαμογελαστοί, αντάλλαξαν μια θερμή χειραψία πάνω στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο, λίγο πριν αρχίσει η ιστορική διακορεατική σύνοδος κορυφής.

«Είμαι ευτυχής που σας συναντώ», είπε ο Μουν Τζε-ιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος αμέσως μετά έγινε ο πρώτος βορειοκορεάτης ηγέτης που πάτησε τη γη της Νότιας Κορέας από το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-1953). Νωρίτερα, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος επίσης περπάτησε για λίγο στη βορειοκορεατική πλευρά των συνόρων, κάτι που τον κάλεσε νεύοντας να κάνει ο Κιμ.

Πρόκειται για την πρώτη σύνοδο κορυφής των δύο χωρών εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε έτοιμος να επισκεφθεί τη Σεούλ «οποτεδήποτε» προσκληθεί 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη Σεούλ «ανά πάσα στιγμή» αν του απευθύνει πρόσκληση, δήλωσε εκπρόσωπος του Κυανού Οίκου.

Ο Κιμ έκανε τη δήλωση αυτή πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο. Ο Μουν είπε στον ομόλογό του ότι θα μπορούσε να του «δείξει ωραία πράγματα αν πάει στον Κυανό Οίκο», και ο Κιμ αποκρίθηκε «αλήθεια; Θα έρθω στον Κυανό Οίκο οποτεδήποτε μου απευθύνετε πρόσκληση».

 

 


σχετικα αρθρα