current views are: 4

1 Μαΐου 2018
Δημοσίευση15:17

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι για την Εργατική Πρωτομαγιά – Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων

200 προσαγωγές κουκουλοφόρων 

Δημοσίευση 15:17’

200 προσαγωγές κουκουλοφόρων 

Εικόνες χάους επικρατούν στο Παρίσι στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά. Συγκρούσεις ξέσπασαν  μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και περίπου 1.000 κουκουλοφόρων, με τους δεύτερους να πετούν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και νερό υπό πίεση.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε ένα ταχυφαγείο McDonald’s και πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πορεία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, γνωστοποίησε η αστυνομία, η οποία καταμέτρησε επίσης 14.500 ανθρώπους στο περιθώριο της προγραμματισμένης διαδήλωσης, εκ των οποίων 1.200 άνθρωποι, κουκουλοφόροι στην πλειονότητά τους, μέλη του αναρχικού κινήματος των “blacks blocs”.

Σχεδόν 200 μέλη των ακροαριστερών αναρχικών “blacks blocs” προσήχθησαν αφού περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της αστυνομίας, η οποία είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για τον κίνδυνο επεισοδίων από «εξτρεμιστικές ομάδες» που θέλουν να μετατρέψουν την 1η Μαϊου σε ένα «μεγάλο ραντεβού επανάστασης».

Στις εικόνες που μετέδωσε το Reuters διακρίνονται επίσης τα σπασμένα παράθυρα ενός χώρου στάθμευσης σε δρόμο κοντά στον σταθμό Austerlitz και ένα όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες. Ορισμένοι άρχισαν να φτιάχνουν οδοφράγματα.

Την ίδια ώρα, στη Μασσαλία,  διαδήλωσαν 4.200 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, ένα πανό δέσποζε ανάμεσα στο πλήθος, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «εναντίον του Μακρόν και του κόσμου του ». 


σχετικα αρθρα