ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν «τελειώνει» τον Νταβούτογλου – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2018, 18:11 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2018, 18:10
Ο Ερντογάν «τελειώνει» τον Νταβούτογλου – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην πρωθυπουργός, αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη

Ανάμεσα στους 22 βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) που δεν είναι διατεθειμένοι να επανεκλεγούν, βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του σε έκτακτο συνέδριο του κόμματος τον Μάιο του 2016, αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη.

Στους κύκλους της Άγκυρας, λέγεται πως είναι ακόμα αισιόδοξος για την επιστροφή του στην κορυφή της τουρκικής πολιτικής.

Ο 77χορνος Ismail Kahraman, ένας μαχητικός ομιλητής του τουρκικού κοινοβουλίου, είναι ένας ακόμα που δεν επρόκειτο να επανεκλεγεί.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αγαπημένος επενδυτής Ali Babacan ήθελε να αποσυρθεί στις τελευταίες εκλογές, αλλά το τηλεφώνημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον έπεισε να αλλάξει γνώμη.

Κάποια άλλα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα αυτών που δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, είναι ο πρώην υπουργός Υγείας Mehmet Muezzinoglu, ο πρώην βουλευτής και αναπληρωτής πρωθυπουργός Mehmet Ali Sahin και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Besir Atalay.

Συνολικά 7.239 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για να εκπροσωπήσουν το AKP στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.