current views are: 4

7 Μαΐου 2018
Δημοσίευση14:04

Πιέσεις Ελληνικού και Ισραηλινού λόμπι στο Κογκρέσο για «μπλόκο» των F-35 στον Ερντογάν

Με αυτό τον τρόπο ίσως να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στην Κύπρο

Δημοσίευση 14:04’
αρθρο-newpost

Με αυτό τον τρόπο ίσως να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στην Κύπρο

του Γιάννη Κούσουλα

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα και η κοινότητα των Ισραηλινών της Αμερικής, συνεργάζονται για να υποστηρίξουν ένα νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. Με αυτό τον τρόπο ίσως να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στην Κύπρο, τόνισε στη εφημερίδα Καθημερινή ο εκτελεστικός διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης.

Ένα ετήσιο νομοσχέδιο αξίας 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του οποίου οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν την περασμένοι Παρασκευή, περιλαμβάνει ένα μέτρο για την προσωρινή παύση των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, σε περίοδο ταραχών σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

Ο Ζεμενίδης, δήλωσε ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα και η εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής, προσπαθούν να προωθήσουν και να εισαγάγουν νέα νομοθεσία.

Μιλώντας στο Ψήφισμα 5508, που αφορούσε το τέλος του εμπάργκο για τα κυπριακά όπλα, ο Ζεμενίδης είπε: «Η νομοθεσία αυτή, μπορεί να αφαιρέσει τα εμπόδια που κρατάνε την Κύπρο μακριά από το να εδραιωθεί ως η πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα της Δυτικής Ασφάλειας και μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από το να κρατάει σε ομηρία τη σχέση ΗΠΑ – Κύπρου με την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό».

Οι εντάσεις που έχει η Ελλάδα και η Κύπρος με την Τουρκία, έχουν αυξηθεί, εξαιτίας των εδαφικών διαφορών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.


σχετικα αρθρα