current views are: 7

8 Μαΐου 2018
Δημοσίευση07:04

Εννέα μόλις μήνες έμεινε στη φυλακή ο Ισραηλινός στρατιώτης που εκτέλεσε Παλαιστίνιο

Το θύμα κειτόταν στο έδαφος τραυματισμένο και αυτός τον αποτελείωσε

Δημοσίευση 07:04’
ΑΠΕ – EPA/ HANNIBAL HANSCHKE

Το θύμα κειτόταν στο έδαφος τραυματισμένο και αυτός τον αποτελείωσε

Ένας Γαλλοϊσραηλινός στρατιώτης που είχε καταδικαστεί επειδή αποτελείωσε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Ο Ελόρ Αζαριά, η δίκη του οποίου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο Ισραήλ, είχε αρχικά καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση επειδή το 2016 σκότωσε έναν Παλαιστίνιο δράστη στη Χεβρόνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο Παλαιστίνιος μόλις είχε επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών με ένα μαχαίρι και κειτόταν στο έδαφος τραυματισμένος και προφανώς χωρίς να είναι σε θέση να βλάψει κανέναν.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού Γκάντι Άιζενκοτ μείωσε κατά τέσσερις μήνες την ποινή του και τον Μάρτιο επιτροπή ζήτησε να μειωθεί περαιτέρω η ποινή του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποφυλακίστηκε», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Αρχικά ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι ο Αζαριά θα αποφυλακιζόταν στις 10 Μαΐου, όμως, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η αποφυλάκισή του επισπεύστηκε προκειμένου να παραστεί στον γάμο του αδελφού του.

Ο Αζαριά ήταν 19 ετών την εποχή του συμβάντος και ξεκίνησε να εκτίει την ποινή του στις 9 Αυγούστου 2017.

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα