Με ένα ακόμη θύμα από τα δραματικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, συμπληρώνεται ο κατάλογος των νεκρών. Πρόκειται για 68χρονο άντρα, τον Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου, όπου εξελίσσονταν οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις.

Ο άτυχος άντρας, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.

Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και έχει δώσει τη φωτογραφία υπόπτου.


Τρεις ύποπτοι στη Βρετανία για τον θάνατο των Ασιατών

Δύο εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών και έναν 26χρονο συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, ως υπόπτους για συμμετοχή στο θάνατο τριών Ασιατών, που κτυπήθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων.

Οι τρεις Ασιάτες εμπόδιζαν τη λεηλασία καταστημάτων, όταν ένα αυτοκίνητο τους παρέσυρε, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης.

Τα τρία θύματα, σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, είναι ο 21χρονος Χαρούν Τζαχάν και οι αδελφοί Σαζάντ και Αμπντούλ Μουσαβίρ, 30 και 31 ετών.

Μετά την απώλειά τους, ο πατέρας τους Τάρεκ απηύθυνε δια τηλεοράσεως μια συγκινητική έκκληση, η οποία φαίνεται να αναχαίτισε περαιτέρω ταραχές, μετά την ολονυκτία που έγινε στη μνήμη των τριών αδελφών.

"Καλούμε τη νεολαία να παραμείνει ήρεμη, την κοινότητά μας να μη διασπαστεί. Το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος (...) Λευκοί, Ασιάτες, μαύροι, όλοι συνυπάρχουμε. Ας ηρεμήσουμε, ας παραμείνουμε απόψε στα σπίτια μας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας του Χαρούν Τζαχάν.