current views are: 23

14 Μαΐου 2018
Δημοσίευση12:10

Βουλευτής του Ράμα κατηγορείται ότι «άρπαξε» περιουσία Ελλήνων στους Δρυμάδες Χιμάρας

Τι απαντά ο ίδιος στις κατηγορίες

Δημοσίευση 12:10’

Τι απαντά ο ίδιος στις κατηγορίες

Αντιμέτωπος με την κατηγορία για πλαστογραφία εγγράφων ιδιοκτησίας και διαφθορά βρίσκεται ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος, Αλκέτ Χουσένι.

Ο βουλευτής είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Τίτλων Ιδιοκτησίας σε τίτλους ιδιοκτησιών Ελλήνων στους Δρυμάδες.

Σύμφωνα με το himara.gr η δικαστική αρχή σοβαρών εγκλημάτων έχει αναλάβει την ποινική έρευνα κατά του βουλευτή του SP μετά την υποβολή αναφοράς εναντίον του για υπεξαίρεση 11 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η αναφορά υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από την κάτοικο της περιοχής, Ειρήνη Μπούα στο γραφείο της Εισαγγελίας, κατηγορώντας τον βουλευτή Αλκέτ Χουσένι για τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου.

Η ιδιοκτησία του βουλευτή, που είναι πάνω από 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης στους Δρυμάδες, τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά από δημόσια κατηγορία της Ειρήνης Μπούα ότι αυτή η γη αποκτήθηκε μέσω κατάχρησης εξουσίας.

Η ιδιοκτησία είναι μέρος μιας μεγαλύτερης έκτασης με τίτλους ιδιοκτησίας που παραχωρήθηκαν στην οικογένεια Μπούα, σύμφωνα με το νόμο7501/1994 που φέρεται να μεταφέρεται αρχικά στον πολίτη Ηλία Τάκα και τον Αριάν Χασάνι και αργότερα ανταλλάχθηκε με τον βουλευτή Αλκέτ Χουσένι με δύο διαμερίσματα και τρία γκαράζ.

Μάλιστα όταν έγινε ιδιοκτήτης ο Χουσένι το πούλησε σε δικηγορική εταιρεία που ανήκει στον πατέρα του στην τιμή των 30 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το βαλκανικό περισκόπιο η συνολική έκταση των 11 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων η οποία μεταβιβάσθηκε στην εταιρεία «Hyseni &Associates», αυτή έχει συνάψει επιχειρηματικό συμβόλαιο με την εταιρεία κατασκευών «IonianOlea» και αναμένεται να επωφεληθούν από τα αμφιβόλου ιδιοκτησίας ακίνητα με εκατομμύρια ευρώ, μια υπόθεση που εμπλέκει άμεσα τον βουλευτή Αλκέτ Χουσένι καθώς η διερεύνηση των τίτλων ιδιοκτησίας ήταν το έργο της TaskForce, που βρίσκονταν υπό την καθοδήγησή του.

Ο Αλκέτ Χουσένι απέρριψε τους ισχυρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι το ακίνητο που αγόρασε δεν ήταν αυτό που λέει η κυρία Μπούα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκεται υπό απαλλοτρίωση.

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τα προβλήματα που είχε το ακίνητο, αφού, όπως είπε, δεν το αγόρασε απ’ ευθείας από την οικογένεια Μπούα.


σχετικα αρθρα