current views are: 3

15 Μαΐου 2018
Δημοσίευση01:30

Οι περισσότεροι Ρώσοι είναι ευχαριστημένοι από την ζωή τους

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης

Δημοσίευση 01:30’

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης

Η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών είναι ικανοποιημένοι από την ζωή τους και εκτιμούν θετικά την κατάσταση στην χώρα , αλλά περίπου οι μισοί , το 45%, περιμένουν ότι η κατάσταση στην χώρα θα επιδεινωθεί. Αυτή τουλάχιστον την εικόνα κατέγραψε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης(VICIOM) στο διάστημα 24-25 Απριλίου του 2018, σε δείγμα 2000 ατόμων.

Στο ερώτημα πώς αξιολογούν την κατάσταση της ζωής τους σήμερα, συνολικά το 77% έδωσε τις εξής απαντήσεις: «πολύ καλή» «καλή» «μάλλον καλή», ενώ το 68% θεωρεί ότι η κατάσταση στην χώρα είναι «θετική» ή «μάλλον θετική».

Ωστόσο το 45% εξακολουθεί να θεωρεί ότι θα έρθουν δύσκολες μέρες και μόνο το 45% θεωρεί ότι οι δύσκολες αυτές μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Παράλληλα το 18% θεωρεί ότι η χώρα περνάει την παρούσα περίοδο τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο γενικός διευθυντής του VICIOM Κονσταντίν Αμπράμοφ αποδίδει το υψηλό ποσοστό των επιφυλάξεων, που έχει το 45% των Ρώσων για το μέλλον, στις διεθνείς συγκυρίες και στην ενημέρωση που έχουν γι’ αυτές καθώς και στους προβληματισμούς τους για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα