Εκατοντάδες χιλιάδες Υεμενίτες διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας να νικήσουν τους "τυράννους", μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε ότι βλέπει θετικά το σχέδιο που έχουν προτείνει οι μοναρχίες του Κόλπου για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα. "Ο θεός με τη μεγάλη του ευσπλαχνία θα μας δώσει τη νίκη στη διάρκεια του Ραμαζανιού", φώναζαν οι διαδηλωτές που είχαν μαζευτεί στη λεωφόρο Σιτίν, στα δυτικά της πρωτεύουσας Σανάα.

"Επανάσταση, επανάσταση όλων εναντίων των τυράννων" ήταν ένα ακόμη σύνθημα που φώναζε το πλήθος στη διάρκεια της διαδήλωσης της "Παρασκευής της νίκης", ενώ εξέφραζαν και την επιθυμία τους για μία "νέα Υεμένη".

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τάιζ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, την Ιμπ, τη Σαάντα, το Άντεν και τη Μαρίμπ.

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του προέδρου Σάλεχ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαμπίν στα νότια της Σανάα με το σύνθημα "ο λαός θέλει τον Άλι Αμπντάλα Σάλεχ".

Το πλήθος κρατούσε επίσης φωτογραφίες του Σάλεχ στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που τις είχαν ονομάσει: ημέρα "εθνικής συμμαχίας για την προστασία της νομιμότητας του συντάγματος".

Ο Σάλεχ που αναρρώνει μετά τον τραυματισμό του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε χθες Πέμπτη ότι συντάσσεται με το σχέδιο που έχουν προτείνει οι μοναρχίες του Κόλπου για ειρηνική μετάβαση στη χώρα.

Εν τω μεταξύ ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα όταν αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον μίας περιπόλου στην Τάιζ, στη νότια Υεμένη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SABA.

"Αυτή η εγκληματική πράξη είναι μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών που έχουν στόχο τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας με σκοπό να υπονομεύσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της ηρεμίας στην επαρχία", μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.