current views are: 9

16 Μαΐου 2018
Δημοσίευση16:37

Στο ΔΣ της Siemens – Alstom o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Έντονες αντιδράσεις για την κίνηση του πρώην Γερμανού υπουργού

Δημοσίευση 16:37’

Έντονες αντιδράσεις για την κίνηση του πρώην Γερμανού υπουργού

 Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Siemens-Alstom που ασχολείται με τους σιδηροδρόμους, πρόκειται να ενταχθεί ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με την γερμανική Die Zeit.

Ο Γκάμπριελ «δεν έμαθε τίποτα από τον Σρέντερ», δήλωσε ο επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς, Μπερντ Ρίξινγκερ. «Ο Γκάμπριελ συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Siemens Alstom και βοήθησε στη διαμόρφωση της συμφωνίας συνεργασίας των δυο εταιριών», υποστήριξε.

Επικριτική στάση κράτησε και η οργάνωση Lobby Control επέκρινε επίσης την κίνηση αυτή του Γκάμπριελ καθώς ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε σε μια άλλη απόπειρα συναλλαγής μεταξύ της Siemens και της Alstom το 2014, που αφορούσε αποκλειστικά τον τομέα των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Τελικά, η αμερικανική εταιρεία General Electric εξασφάλισε τη σύμβαση για την απόκτηση μέρους της δραστηριότητας της Alstom και όχι η Siemens – όπως επιθυμούσε ο Γκάμπριελ.

Η πλευρά της Siemens Alstom θέλει να επωφεληθεί, κυρίως από τις εμπειρίες του Γκάμπριελ. «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ», δήλωσε ο προϊστάμενος της Alstom, Ανρί Πουπάρ Λαφάρζ. Ο πρώην υπουργός γνωρίζει τις διεθνείς αγορές και είναι ικανός. Η Siemens ανέφερε επίσης τη μεγάλη διεθνή εμπειρία του Γκαμπριελ.


σχετικα αρθρα