ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτη σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον ιό Έμπολα στο Κονγκό

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2018, 15:37 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 11:53
Έκτακτη σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον ιό Έμπολα στο Κονγκό
Facebook Twitter Whatsapp

Από τις 4 Απριλίου που ξέσπασε επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο για αύριο Παρασκευή για να εξετάσει τους διεθνείς κινδύνους που εγκυμονεί το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λίντμαϊερ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ θα αποφασίσει κατά την αυριανή σύνοδό της αν θα κηρύξει "κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία", διευκρίνισε ο ίδιος.

Αν προχωρήσει στην απόφαση αυτή, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγαλύτερη διεθνή ανάμειξη και κινητοποίηση όσον αφορά την έρευνα και την συγκέντρωση πόρων, κατέληξε ο Λίντμαϊερ.

Από τις 4 Απριλίου που ξέσπασε επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επιπλέον 393 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή ασθενείς έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Την Τετάρτη, ο ΠΟΥ έστειλε τα πρώτα 4.000 πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, δύο χρόνια μετά τη μεγάλη επιδημία που σάρωσε τη Δυτική Αφρική.

Το εμβόλιο δεν έχει ακόμη λάβει άδεια κυκλοφορίας, αποδείχθηκε όμως αποτελεσματικό στις δοκιμές που είχαν πραγματοποιηθεί στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, όπου 11.300 άνθρωποι πέθαναν από αιμορραγικό πυρετό από το 2014 έως το 2016.