current views are: 7

18 Μαΐου 2018
Δημοσίευση20:03

Οι απολύσεις πέφτουν «βροχή» στα τουρκικά μέσα – Μένουν μόνο οι φιλοκυβερνητικοί

Σήμερα Παρασκευή, απολύθηκαν τρία άτομα, από το CNNTurk

Δημοσίευση 20:03’

Σήμερα Παρασκευή, απολύθηκαν τρία άτομα, από το CNNTurk

Επιμέλεια: Γιάννης Κούσουλας

Οι απολύσεις διακεκριμένων δημοσιογράφων που εργάζονται για τη Dogan Media συνεχίζονται μετά την αγορά της εταιρείας από τον φιλοκυβερνητικό όμιλο επιχειρήσεων στα τέλη Μαρτίου, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Σήμερα Παρασκευή, απολύθηκαν τρία άτομα, από το CNNTurk, το κυρίαρχο κανάλι ειδήσεων του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του Ebru Baki, του εκδότη οικονομικών του καναλιού και ενός γνωστού παρουσιαστή.

Οι άλλοι που απολύθηκαν, ήταν ο Aslı Oymen, ο συντονιστής των προγραμμάτων του καναλιού, ο οποίος εργαζόταν στο CNNTurk από το 2006 και ο Cansel Poyraz, ο αρχισυντάκτης των ειδησεογραφικών προγραμμάτων του καναλιού.

Δύο δημοσιογράφοι με διαφορετικό υπόβαθρο, ο Ismail Saymaz, γνωστός για την αντιπαλότητά του με την τουρκική κυβέρνηση και ο ισλαμιστής Nevzat Cicek, είδαν την πόρτα της εξόδου του CNNTurk την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Saymaz συνεχίζει να εργάζεται για την εφημερίδα Hurriyet, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, το κανάλι διέκοψε επίσης το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του βετεράνου συντηρητικού δημοσιογράφου Taha Akyol, ενώ απολύθηκε και ο Duygu Demirdag, ένας από τους παρουσιαστές των ειδήσεων.

Ο Hakan Celik, ακόμη ένας μεγαλοδημοσιογράφος, έχασε τη θέση του ως εκπρόσωπος του καναλιού στην Άγκυρα, αλλά να παραμένει παρουσιαστής ενός πρωινού προγράμματος που προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα. Ο γενικός διευθυντής του καναλιού, βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα που έχασαν τη θέση τους.

Τέλος 13 άτομα απολύθηκαν από το Kanal D, του ομίλου Dogan. 

Πηγή: Ahval


σχετικα αρθρα